opdrachtgever
particulier

programma
nieuwbouw woonhuis
inhoud: 700m³, oppervlakte: 160m²

locatie
Contreie, Oosterhout

ontwerp
2012

 

Het project omvat het ontwerp voor een vrijstaande woning in de Contreie te Oosterhout. Onze opdrachtgevers wilden aanvankelijk een woning in de 30-er jaren stijl realiseren. Door atelier2 architecten is gezocht naar een hedendaagse interpretatie van deze stijl.
In de schetsontwerpfase zijn twee varianten ontwikkeld die in architectuur beantwoorden aan het verlangen naar een woonhuis met een chique en statig voorkomen. De twee varianten bieden een verschillend antwoord op de ruimtelijke organisatie van het gewenste woonprogramma. Een elementair verschil hierin ligt in de positionering van de woning op het kavel.

In model 1 wordt door de compacte plattegrond een zo minimaal mogelijk oppervlak van het kavel bebouwd waardoor maximale ruimte voor de tuin overblijft.

Model 2 voorziet in een ruimtelijke geleding van de buitenruimte. Door een gedeelte van de tuin, als integraal onderdeel van de woning te ommuren, ontstaat een besloten buitenruimte die pivacy en beschutting biedt.