opdrachtgever
particulier

programma
nieuwbouw woonhuis
inhoud: 1005m³, oppervlakte: 472m²

locatie
Markdal, Ulvenhout

ontwerp-uitvoering
2017-2019

 

Op een uniek gelegen kavel aan de rand van het Markdal in Ulvenhout is deze nieuwbouw woning voor een gezin met jonge kinderen ontworpen. De geleding van de bouwmassa is gebaseerd op de stricte bepalingen uit het bestemmingsplan en de wens om zo veel mogelijk woonruimtes een uitzicht op het prachtige Markdal te geven. Door het voorgestelde bouwvolume ontstaat een logische scheiding tussen de open voortuin en de besloten, op het zuiden georiënteerde achtertuin. 

Qua architectuur is gekozen voor een moderne, strakke vormgeving met grote raamvlakken en een gevelmaterialisering in stucwerk en accenten met houten latten. De grote hoekramen met volledig open glashoeken in de woonkamer en het kantoor  zorgen voor ruime lichtinval in het interieur. In de woonkamer wordt dit raam rondom voorzien van een diep kader waardoor werkelijk een 'vensterbank' met uitzicht op het Markdal ontstaat.