opdrachtgever
LeefLang Wonen

programma
een variabel en schaalbaar woonprogramma
in een duurzaam bouwsysteem van CLT-hout
de getoonde variant omvat 64 appartementen 

locatie 
n.t.b.

ontwerp
2019 - heden

LeefLang Wonen omvat de ontwikkeling van een vernieuwend en duurzaam woonconcept voor medioren en senioren. In samenwerking met LeefLang Wonen en constructiebureau Van Boxsel geeft atelier2 vorm aan dit idee met grote ambities.

LeefLang streeft naar een innovatief bouwsysteem in CLT-hout. Naast duurzaamheid, wordt hiermee ook ingespeeld op de groeiende behoefte aan een snelle en droge uitvoering van de bouw.  Door middel van prefab CLT-elementen en efficiënte installatie-oplossingen worden de duur en de faalkosten in de uitvoering beperkt. Door standaardisering en slimme bouwknopen ontstaat een variabel en opschaalbaar bouwsysteem waarmee verschillende gebouwvormen op diverse locaties kunnen worden gerealiseerd.

LeefLang Wonen wil ook een woonvorm met een unieke woonbeleving creëren. Een woongebouw waarin mensen op een prettige wijze samen kunnen leven en tegelijkertijd hun individuele vrijheid en privacy behouden. De collectiviteit kan programmatisch worden vormgegeven door gemeenschappelijke voorzieningen in de structuur woongebouw op te nemen. Daarnaast is het onze overtuiging dat ook de ronde vormgeving van het gebouw bijdraagt aan deze woonbeleving. De S-vormige structuur van het woongebouw biedt ruimte aan collectiviteit in de inwendige cirkels met de galerij-ontsluiting en aan de buitenzijde beschikken de appartementen juist over grote buitenruimtes met veel privacy en panoramisch uitzicht op de omgeving. Het duurzame, humane en leefbare karakter van het woongebouw wordt verder versterkt door de toepassing van groene gevels en dakken en een materialisering van warm hout, stucwerk en prefab betonelementen.