opdrachtgever
gemeente Breda

programma
uitbreiding was-en kleedaccommodatie 
inhoud: 270m³, oppervlakte: 80m²

locatie
voetbalvereniging BSV Boeimeer
Sportpark Heksenwiel, Breda

ontwerp-uitvoering
2014 - 2015

 

In opdracht van de gemeente Breda is het ontwerp voor de uitbreiding van de was- en kleedaccommodatie van voetbalvereniging BSV Boeimeer vervaardigd.
Vanaf augustus 2014 trainen de belofte teams van NAC Breda en Jong NAC dagelijks op Sportpark Heksenwiel. Tezamen met de komst van een tweede kunstgrasveld, is hiermee de aftrap gegeven om de accommodatie van voetbalvereniging BSV Boeimeer, na bijna 25 jaar, een geweldige opknapbeurt te geven.

Fase I voorziet in de uitbreiding van de huidige was- en kleedaccommodatie. Hierdoor kan de speelintensiteit van de voetbalvelden worden uitgebreid. In de toekomst wordt voor fase II voorgesteld om de huidige clubaccommodatie uit te breiden door middel van dezelfde architectuurtaal uit fase I. Door een hoger bouwvolume kan het huidige programma van de BSV Boeimeer worden uitgebreid en ontstaat tevens een stedenbouwkundig herkenbaar accent met mogelijkheid tot dakterras.
De verschillende uitbreidingen in de loop der tijd geven een verstrooid karakter. Om meer eenheid te bewerkstelligen wordt voorgesteld om de huidige accommodatie te ontdoen van al zijn verstorende elementen en alles te schilderen in één uniforme kleur grijs.