opdrachtgever
particulier

programma
nieuwbouw woonhuis
inhoud: 980m³, oppervlakte: 350m²

locatie
Zuidlaan, Prinsenbeek

ontwerp - uitvoering
2014 - 2015

'In 2014/2015 hebben Frank en Mario onze nieuwe woning ontworpen en samen met ons de directie over het bouwproces gevoerd. Frank en Mario combineren passie voor het vak en innovatief ontwerp en materiaalgebruik met tegelijkheid en grote zorgvuldigheid. Zij gaan een open gesprek aan met de opdrachtgever en komen met vernieuwende ideeën. Ze brengen het geduld op om net zo lang door te ontwerpen tot iedereen tevreden is, zonder afbreuk te doen aan hun eigen professionele kijk op de zaken. Opvallend vinden wij de betrokkenheid bij de kleinste details: ze gaan gedurende het hele ontwerp- en bouwproces echt voor het totaalplaatje. Onze woning is in de basis zo geworden als wij voor ogen hadden en tegelijk verrassend qua gevelbeeld, ruimtelijkheid en lichtinval. Al met al zijn wij prima te spreken over atelier2 architecten!'

- opdrachtgever fam. Visser -

Dit project omvat het ontwerp voor een ruime, vrijstaande woning aan de rand van Prinsenbeek.
De woning heeft een traditionele, klassieke vormgeving en is voorzien van een zadeldak met grote overstekken. De verbijzondering wordt gezocht in een specifieke materialisering met stootvoegloos metselwerk, een aluminium gevel- en gootbekleding (RAL9007) en toepassing van hout-aluminum buitenkozijnen.

Bijzonder aan het project is dat een duurzame, energiezuinige woning met een EPC < 0,3 is gerealiseerd. Hiertoe is de gebouwschil voorzien van dubbellaagse hoogwaardige isolatiematerialen en worden duurzame installatievoorzieningen, zoals een hybride lucht-water warmtepomp toegepast. De zuidelijke dakhelling wordt benut om door middel van zonne-energie te voorzien in warm tapwater en elektriciteit. Hiertoe zijn 26 pv-panelen en twee zonnecollectoren in het dakvlak geïntegreerd.