opdrachtgever
CM campus bv

programma
nieuwbouw kantoor - 150 werkplekken
inhoud: 6095m³, oppervlakte: 1560m²

locatie 
Kleine Krogt, Breda

ontwerp-uitvoering
2016 - 2018

 

CM is een ambitieus bedrijf dat sinds 1999 een zelf ontwikkeld SMS-netwerk exploiteert en verbonden is met vele telecomoperators wereldwijd. Met haar advies, sms-producten en diensten helpt CM bedrijven interactief te communiceren met hun doelgroep. CM verzorgt bijvoorbeeld SMS-verkeer voor de nationale tv stations, banken en overheden. Daarnaast is CM onder de naam CM payments innovatief op het gebied van nieuwe vormen van mobiel betalen, content delivery en mobile marketing. Hoewel CM internationaal opereert en inmiddels wereldwijd vestigingen heeft, is het bedrijf geworteld in Breda.

CM heeft ambitie en groeit zeer snel. Hierdoor neemt uiteraard ook de behoefte aan voldoende huisvesting voor de medewerkers van het bedrijf toe. In 2014 kwam dit al tot uiting in de door ons ontworpen uitbreiding van het bestaande hoofdkantoor aan de Konijnenberg 30. Om verdere grootschalige uitbreidingsplannen te kunnen realiseren heeft CM in 2016 het tegenovergelegen bedrijfspand (kantoor en loodsen) aan de Konijnenberg 24 gekocht. Door aan de Kleine Krogt een deel van de bestaande loodsen te slopen is hier de ruimte ontstaan voor de realisatie van grootschalige nieuwbouw voor circa 150 werkplekken. 

Voor het ontwerp van de nieuwbouw zijn een aantal factoren richtinggevend. Primair is dit de behoefte aan een licht, transparant en open kantoorgebouw waarin een optimaal werkklimaat kan worden gecreëerd. Zeer bewust zijn de kantoorvertrekken, gangen , algemene ruimten en raamvlakken ruim vormgegeven. Door het bouwvolume van 3 verdiepingen op te tillen en te plaatsen op 10 betonnen pilotis, ontstaat een open maaiveld met ruimte voor het parkeren van fietsen en zicht op de achtergelegen loods met een representatief voorplein en de nieuwe hoofdentree.

Centraal in het gebouw ligt een ruime, representatieve vide die de verschillende bouwlagen met elkaar verbindt. Eyecatcher hierin is de robuuste stalen hoofdtrap met bordessen die zich rond de liftschacht naar boven beweegt. De nieuwbouw wordt op de begane grond door een glazen verbindingsgang met de naastgelegen loods verbonden. In de architectuur van de gevels is gekozen voor een horizontale geleding van de bouwmassa door middel van zetwerkbanden die de hoogte van de bandvensters accentueren. De dichte gevel wordt voorzien van een driehoekig gezette metalen gevelplaat. Door de vormgeving van deze plaat en de keuze voor een reflecterende bronsgrijze coating verandert het gebouw afhankelijk van de zoninval gedurende de dag van uiterlijk.