opdrachtgever
LeefLang Wonen

programma
een variabel en schaalbaar woonprogramma
in een duurzaam bouwsysteem van CLT-hout
de getoonde variant omvat 64 appartementen 

locatie 
ntb

ontwerp
2019 - heden

LeefLang Wonen omvat de ontwikkeling van een vernieuwend en duurzaam woonconcept voor medioren en senioren. In samenwerking met LeefLang Wonen en constructiebureau Van Boxsel geeft atelier2 vorm aan dit idee met grote ambities.

LeefLang streeft naar een innovatief bouwsysteem in LT-hout. Naast uitvoering, wordt ook uitgevoerd op de opdracht aan een snelle en droge uitvoering van de bouw. Door middel van prefab CLT-elementen en installatie-oplossingen worden de duur en de faalkosten in de uitvoering beperkt. Door standaardisering en slanke bouwknopen ontstaat een variabel en opschaalbaar bouwsysteem Met verschillende gebouwvormen op diverse locaties kunnen worden gerealiseerd.

LeefLang Wonen wil ook een woonvorm met een unieke woonbeleving creëren. Een woongebouw waarin mensen op een wijze samen kunnen leven en vormen hun individuele vrijheid en privacy behouden. De collectiviteit kan programmatisch gevormd worden door gemeenschappelijke voorzieningen in de structuur woongebouw op te nemen. Daarnaast is het onze overtuiging dat ook de ronde vormgeving van het gebouw aan deze woonbeleving. De S-vormige van het woongebouw biedt ruimte aan collectiviteit in de omgeving cirkels met de galerij-ontsluiting en aan de buitenzijde de appartementen juist over grote buitenruimtes met veel privacy en panoramisch uitzicht op de structuur. Het duurzame,