• opdrachtgever
  CM campus bv
 • programma
  nieuwbouw kantoor - 150 werkplekken inhoud: 6095m³, oppervlakte: 1560m²
 • locatie
  Kleine Krogt, Breda
 • ontwerp-uitvoering
  2016 - 2018
bekijk PDF

Nieuwbouw kantoor CM – KK2

CM is een wereldspeler met Bredase roots. Het bedrijf groeit hard en na een eerste uitbreiding van het bestaande hoofdkantoor in 2014 mocht atelier2 architecten in 2016 ook aan de slag voor CM met grootschalige nieuwbouw aan de Kleine Krogt in Breda.

Over CM
CM helpt bedrijven om interactief te communiceren met hun doelgroep. Daarvoor ontwikkelde CM in 1999 een eigen SMS-netwerk, dat vandaag de dag verbonden is met vele telecomoperators wereldwijd. Daarnaast helpt CM onder de naam CM payments bedrijven met nieuwe vormen van mobiel betalen, content delivery en mobile marketing.

Meer ruimte
Door de snelle groei van CM heeft het bedrijf behoefte aan voldoende huisvesting voor haar medewerkers. In 2014 ontworpen we daarom al de uitbreiding van het bestaande hoofdkantoor aan de Konijnenberg 30. In 2016 kocht CM het tegenovergelegen bedrijfspand aan de Konijnenberg 24. Na de sloop van een deel van de loodsen aan de Kleine Krogt ontstond ruimte voor de realisatie van grootschalige nieuwbouw voor zo’n 150 werkplekken en tekenden wij ook voor die opdracht.

Optimaal werken
Voor het ontwerp van de nieuwbouw waren een aantal factoren richtinggevend. Primair was dit de behoefte aan een licht, transparant en open kantoorgebouw met een optimaal werkklimaat. Zo gaven we bewust de kantoorvertrekken, gangen, algemene ruimten en raamvlakken ruim vorm. Door het bouwvolume van 3 verdiepingen op te tillen en te plaatsen op 10 prominent vormgegeven betonnen kolommen, ontstond een open maaiveld met ruimte voor een bijzondere tuininrichting en een representatief voorplein naar de nieuwe hoofdentree.

Verbinding en verrassing
Centraal in het gebouw ligt een ruime, representatieve vide die de verschillende bouwlagen met elkaar verbindt. Met als blikvanger de robuuste stalen hoofdtrap met bordessen, die zich rond de liftschacht naar boven beweegt. De nieuwbouw is op de begane grond door een glazen verbindingsgang met het naastgelegen, bestaande pand verbonden. In de architectuur van de gevels kozen wij voor een horizontale geleding van de bouwmassa met zetwerkbanden, die de hoogte van de bandvensters accentueren. De dichte gevel hebben we voorzien van een driehoekig gezette, metalen gevelplaat. Door de vormgeving van deze plaat en de keuze voor een reflecterende, bronsgrijze coating verandert het gebouw met de zoninval gedurende de dag van uiterlijk.

 

 

 

 

 

 • opdrachtgever
  CM campus bv
 • programma
  nieuwbouw kantoor - 150 werkplekken inhoud: 6095m³, oppervlakte: 1560m²
 • locatie
  Kleine Krogt, Breda
 • ontwerp-uitvoering
  2016 - 2018
bekijk PDF