Atelier2 architecten werkt allround. Van renovaties tot nieuwbouw, voor zowel professionele als particuliere opdrachtgevers. We zijn betrokken van begin tot eind. Die werkwijze leidt tot optimaal resultaat en doordachte architectuur.

atelier2 architecten is in 2012 opgericht door Mario Maas en Frank van Gurp. Onze visie op architectuur delen we in pragmatische, krachtige ontwerpen met een vriendelijk karakter. Sterk werk, met schoonheid in de details.

Wij geloven in architectuur die perfect in balans is. Functioneel en esthetisch. Duurzaam en comfortabel. Met technologische innovaties en respect voor het verleden.

We geloven ook dat architectuur niet stopt bij een goed concept. We gaan voor doordachte architectuur, waarin functie, maakbaarheid en kwaliteit gewaarborgd zijn. Dus werken we ons ontwerp uit tot het laatste detail en begeleiden we graag de uitvoering.

Onze architectuur

Krachtig

We tekenen voor een sterk concept dat staat. Voor vorm met functie. Degelijk en duurzaam.

Eenvoudig

We tekenen voor eenvoud. Voor vanzelfsprekendheid die niet vanzelf spreekt. Duidelijk en eenduidig

Vriendelijk

We tekenen voor een vriendelijk karakter. Met heldere lijnen, warme materialen en uitnodigende gebaren. Waarin je je thuis voelt.

Onze werkwijze

Een werkwijze die staat, zorgt voor een gebouw dat staat. Daarom hebben wij ons proces nauwgezet ingericht. Dat begint bij een intensieve dialoog met jou als opdrachtgever en gaat door met zorgvuldig onderzoek, van gebruikers en wensen tot eigenschappen en waarden. Dat vormt de basis voor het ontwerp en de garantie voor een goede uitvoering. Zowel met potlood als met geavanceerde professionele programma’s ontwerpen we het plan tot in de details.

Onze diensten van A tot Z

Ons Team

Mario Maas

streeft als architect naar ontwerpen waarin vormgeving en maakbaarheid op ogenschijnlijk eenvoudige wijze samenkomen. Met een aangeboren voorliefde voor het ‘maken’ en een jarenlange ervaring in het ontwerp- en uitvoeringsproces is hij ook het bouwtechnisch geweten van atelier2.

Frank van Gurp

combineert als architect een sterk analytisch vermogen en pragmatische creativiteit om tot krachtige en doordachte ontwerpen te komen. Zijn brede maatschappelijke belangstelling en kennis van regelgeving is een belangrijke factor in de ontwerpkracht van atelier2.

Jesse van Hassel

werkt als assistent-ontwerper en bouwkundig tekenaar. Momenteel volgt hij ook zijn opleiding tot architect aan de Academie in Tilburg. Met een grote passie voor visualisaties en render-techniek draagt hij bij aan ons verbeeldend vermogen.

Joost Auwerda

werkt als assistent-ontwerper en bouwkundig tekenaar. Joost volgt daarnaast ook de opleiding tot architect aan de Academie in Tilburg. Op het vlak van bouwkundig tekenen kent Revit geen geheimen meer voor Joost. Hij fungeert dan ook als onze BIM-specialist.

Xander van Dijk

volgt de HBO-opleiding bouwkunde aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Na zijn succesvolle stage bij ons, heeft Xander besloten om part-time bij atelier2 te blijven werken. Daar zijn wij natuurlijk blij mee!