• opdrachtgever
  Elzenakker Domein BVBA
 • programma
  nieuwbouw van 6 appartementen oppervlakte: 600m² BVO
 • locatie
  Roosakkerstraat, Baarle-Nassau
 • ontwerp-uitvoering
  2019 - 2024
bekijk PDF

Nieuwbouw Baarl’s Roem 2.0

In opdracht van Elzenakker Domein ontwierp atelier2 architecten de nieuwbouw van 6 appartementen op een inbreidingslocatie aan de Roosakkerstraat in Baarle-Nassau.

Nieuwbouwappartementen voor senioren
De zes nieuwbouwappartementen in het centrum van Baarle-Nassau zijn vormgegeven als een woongebouw van 3 bouwlagen met een portiekontsluiting. De woningen zijn bestemd voor senioren die graag dicht bij de voorzieningen in het dorpscentrum willen wonen. Voor de indeling van de appartementen is dan ook rekening gehouden met de functionele wensen van deze doelgroep.

Zon op het zuiden
Voor de indeling van de woningen vormden de bezonning en het smalle straatprofiel de belangrijkste uitgangspunten. De woonkamers en buitenruimtes zijn vanuit de oriëntatie op het zuiden namelijk aan de achterzijde van het pand gesitueerd. Aan de voorzijde ontwierpen we een zorgvuldige inpassing in het straatprofiel.

Een kap met kracht
De 3 bouwlagen bemiddelen met een totale bouwhoogte van 9 meter tussen de bouwmassa aan de rechterzijde en het lagere pand aan de linkerzijde van de nieuwbouw. Bewust kozen we ervoor om de bovenste bouwlaag vorm te geven als een kap. Het doorstekende volume van het trappenhuis vormt een verticaal accent en geeft de gelede bouwmassa een zekere statuur en kracht. Ook verwijzen we hiermee naar de gevelritmiek van het belendende appartementengebouw. Qua materialisering van de gevel is gekozen voor een krachtige, roodbruine handvormsteen in combinatie met lichtgrijze prefab betonnen elementen. De kap en de bijbehorende dakkapellen zijn voorzien van antracietgrijs metalen zetwerk met een strakke belijning.

 

 

 

 

 

 • opdrachtgever
  Elzenakker Domein BVBA
 • programma
  nieuwbouw van 6 appartementen oppervlakte: 600m² BVO
 • locatie
  Roosakkerstraat, Baarle-Nassau
 • ontwerp-uitvoering
  2019 - 2024
bekijk PDF